Κατοχύρωση Domain Names

Addicted Design Greece Addicted twitter Γιάννης Φρέρης Linkedin

Κατοχύρωση ονομάτων Domain name

 

Κατοχύρωση Domain

για το νέο σας site…

Η Addicted προσφέρει άμεση και ασφαλή καταχώρηση του domain name μαζί με έξυπνες λύσεις φιλοξενίας και κατασκευής ιστοσελίδων.

Η Addicted προσφέρει άμεση και ασφαλή καταχώρηση του domain name (ονόματα χώρου) και συνδυάζει έξυπνες λύσεις για τη φιλοξενία ιστοσελίδων (web hosting) και τον σχεδιασμό, την κατασκευή ιστοσελίδων ( web design) για την άμεση επέκταση των δραστηριοτήτων σας στο χώρο του διαδικτύου. Βρίσκοντας το domain name που εκφράζει τις δραστηριότητες της επιχείρησης σας ή του αντικειμένου που πραγματεύεστε μπορούμε να προχωρήσουμε στην κατοχύρωσή του.
 
Για να κατοχυρώσουμε το domain της επιλογής σας θα πρέπει πρώτα να ελέγξουμε τη διαθεσιμότητα του.
 
Στη περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμο μπορούμε να δοκιμάσουμε περισσότερες αναζητήσεις παρόμοιων με αυτό domain names, πχ. προσθέτοντας επιπλέον λέξεις, παύλες κ.ο.κ
 
Με την κατοχύρωση του ονόματος δίνεται η ευκαιρία σε όποιον πληκτρολογήσει το domain name σας σε έναν browser (Mozzila Firefox, Internet Explorer, Safari, Opera, Google Chrome κτλ.) να μεταφερθεί στην ιστοσελίδα σας.

Για να γίνει η καταχώρηση του domain name στην κυριότητα σας χρειαζόμαστε:

α) Ονοματεπώνυμο ή Όνομα εταιρίας
β) Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση, ΤΚ, τηλέφωνο επικοινωνίας και e-mail
 
Επόμενο βημα μετα την κατοχύρωση του domain name της εταιρίας σας είναι το Web Hosting και το Web Design.
(web design).

Συχνές ερωτήσεις για τα ονόματα χώρου. (FAQ)

1) Τι μορφή μπορεί να έχει το domain name;

Στην Ελλάδα, τα ονόματα της μορφής .gr, μπορούν να έχουν από 3 έως 26 λατινικούς χαρακτήρες, μπορούν να περιλαμβάνουν τα νούμερα 0-9 και το σύμβολο [-] (αρκεί να μην τοποθετείται στην αρχή ή στο τέλος του ονόματος). Τα ονόματα με ελληνικούς χαρακτήρες, μπορούν να έχουν από 3 έως 26 χαρακτήρες με περιορισμό εξήντα (60) χαρακτήρων οσον αφορά το μήκος της κωδικοποιημένης μορφής (punycode).

2) Τύποι ονομάτων χώρου (πρώτου και δευτέρου επιπέδου);

.gr (για κάθε χρήση)

.com.gr (για όσους ασκούν εμπορική δραστηριότητα)

.edu.gr (για εκπαιδευτικούς οργανισμούς)

.net.gr (για παρόχους υπηρεσιών Διαδικτύου (Internet Service Providers – ISPs) και παρόχους δικτύων)

.org.gr (για μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς)

.gov.gr (αποκλειστικά για κυβερνητικούς οργανισμούς)

Η κατοχύρωση ονομάτων δευτέρου επιπέδου κάτω από τα [com.gr], [edu.gr], [net.gr], [org.gr] για τους χρήστες δεν είναι υποχρεωτική, συνιστάται ομως για λόγους οργάνωσης και μοναδικότητας.

3) Επιθυμώ την μεταφορά domain name ώστε να φιλοξενείται το site μου στην Addicted. Πως μπορώ να κάνω την μεταφορά αυτή;

Για ονόματα της μορφής .gr χρειάζεται να ζητήσετε τον κωδικό του domain είτε απο την εταιρια που κατοχυρωσατε το domain name, ειτε από το Ίδρυμα Τεχνολογίας   Έρευνας (ITE). Σκοπος ειναι να γίνει αλλαγή των name servers σε αυτούς της Addicted, δηλώνοντας τα ακόλουθα στοιχεία:

 Name Servers Info

Primary NS : ns1.addictedwebdesign.eu
Primary NS : ns2.addictedwebdesign.eu

Για ονόματα της μορφής .com, .org, .net, χρειάζεται να απευθυνθείτε στο φορέα από τον οποίο έγινε η αρχική αίτηση κατοχύρωσης ονόματος και να ζητήσετε από εκεί τη μεταφορά του ονόματος σε άλλο ISP (π.χ. …transfer domain name to another ISP…) δηλώνοντας τα παραπάνω στοιχεία των name servers της Addicted.

4) Με την κατοχύρωση του domain name, θα έχω και site στο Internet;

Με την κατοχύρωση του domain name εξασφαλίζετε την επίσημη ιδιοκτησία του ονόματος για 2 χρόνια. Για να υπάρξει παρουσία της εταιρίας σας στο Internet, χρειάζεται να συνεργαστείτε με μια εταιρία παροχής υπηρεσιών Internet και web design όπως την Addicted. Τοτε με την φιλοξενία και κατασκευή της ιστοσελίδας σας, θα ενεργοποιηθούν και ολες οι αντίστοιχες υπηρεσίες.
 
5) Πόσα ονόματα μπορεί να καταχωρήσει ένας χρήστης;

Δεν υπάρχει κανένας περιορισμός.