Κατασκευή online ηλεκτρονικού καταστήματος για φαρμακείο

Addicted Design Greece Addicted twitter Γιάννης Φρέρης Linkedin

Κατασκευή Ηλεκτρονικό Φαρμακείο

Ιούλ 27, 2014

κατασκευή φαρμακείουΤα e-shop, γνωστά και ως online ηλεκτρονικά καταστήματα, είναι web site που έχουν δημιουργηθεί από web εφαρμογές, με τις οποίες μπορεί να ανανεώνεται το περιεχόμενο τους σε πραγματικό χρόνο (εικόνες, τιμές προϊόντων, εκπτώσεις, προσφορές κ.λπ.) και διαθέτουν τα απαραίτητα εργαλεία δυνατότητας ηλεκτρονικών αγορών, παρακολούθησης και διαχείρισης των on-line παραγγελιών.

 

Το online φαρμακείο αποτελεί ένα ηλεκτρονικό κατάστημα eshop, το οποίο πουλάει όλα τα επιτρεπόμενα προϊόντα ενός φαρμακείου (παραφαρμακευτικά). Ανάλογα με το είδος του ηλεκτρονικού καταστήματος, υπάρχουν αρκετές δυνατότητες όπως: η εμφάνιση προτεινόμενων προϊόντων, η εμφάνιση προϊόντων με συγκεκριμένα κριτήρια (τιμή, μάρκα, είδος προϊόντος), η αποστολή newsletter για ενημέρωση των πελατών, εμφάνιση προσφορών με κριτήρια, προωθητικές ενέργειες με τη χρήση εκπτωτικών κουπονιών, τα ενημερωτικά άρθρα, σχετικά με θέματα υγείας, ιατρικά και φαρμακευτικά θέματα κ.α.

 

Με εμπειρία 15 χρόνων στην υλοποίηση αποτελεσματικών ιστοσελίδων, έχουμε την τεχνογνωσία για την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου και λειτουργικού eshop φαρμακείου με στόχο την κερδοφορία.

 

Έρευνα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο

 

κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματοςΤα τελευταία χρόνια η δυναμική ισορροπία στην Ελληνική αγορά σε συνδυασμό με την ωρίμανση των καταναλωτών σχετικά με τις ηλεκτρονικές αγορές, έχουν οδηγήσει αρκετούς φαρμακοποιούς στη δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων με επιδίωξη την ανάπτυξη των εργασιών τους. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα απο την έρευνα για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο απο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2011 σχετικά με τον χώρο του Φαρμακείου, το 2011 οι Έλληνες καταναλωτές πραγματοποίησαν € 1.7 δις αγορές συνολικά, ενώ οι αγορές καλλυντικών και τα ειδών προσωπικής φροντίδας επέδειξαν την μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2011. Οι βασικοί παράγοντες εμπιστοσύνης για αγορές online από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα είναι η εξυπηρέτηση όταν αγοράζουν και μετά, οι ξεκάθαροι όροι χρήσης και η ευχρηστία / καλοσχεδιασμένο, λειτουργικό web site.

 

Απο έρευνα του 2013 για το Ηλεκτρονικό εμπόριο το 40% των χρηστών θα αυξήσουν τις on-line αγορές τους το 2014. Επίσης μονο το 60-65% των συνολικών on-line αγορών απο Ελλάδα κατευθύνεται σε Ελληνικά sites, με το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη να ειναι στο 90% Αυτό μας δείχνει την ευκαιρία ανάπτυξης που έχουν οι Ελληνικές επιχειρήσεις που ασχολούνται με το ηλεκτρονικό εμπόριο.

 

Τα πλεονεκτήματα από τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος για φαρμακείο

 

Αύξηση των εσόδων της επιχείρησης
Με την κατασκευή e-shop μια επιχείρηση, μικρή ή μεγάλη, αναπτύσει ενα δεύτερο δίκτυο πωλήσεων καθώς έχει στη διάθεσή της, ένα επιπλέον “κατάστημα” το οποίο πουλάει τα προϊόντα της αυτόματα όλο το 24ωρο.
Μικρότερο λειτουργικό κόστος σε σχέση με ένα φυσικό κατάστημα.
Αύξηση του πελατολογίου, καθώς οι επιχειρήσεις τους γίνονται πλέον γνωστές σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου.
Διαφήμιση του υπάρχοντος καταστήματος καθώς η χρήση του διαδικτύου για την ανάπτυξη ενός φαρμακείου, αποτελεί ένα πολύ δυνατό εργαλείο, μιας και το βοηθά να επεκταθεί πέρα από τα σύνορα της γειτονιάς. Με αυτόν τον τρόπο παρέχεται μια ευρεία γεωγραφική κάλυψη, ανεξάρτητα της έδρας της εταιρείας.
Διαφήμιση των προϊόντων και υπηρεσιών με πιο οικονομικό τρόπο.
– Τη δημιουργία σχέσης εμπιστοσύνης με τη νέα γενιά που είναι εξοικειωμένη με τις νέες τεχνολογίες.
Μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση των προϊόντων και των υπηρεσιών αναρτώντας προσφορές, εκπτώσεις και άμεση ενημέρωση των χρηστών μεσω Newsletter.
Δυνατότητα παραγγελιών όλο το 24ωρο, για ευκολη εξυπηρέτηση των πελατών όλες τις μέρες του έτους.
Είσοδος σε νέες αγορές εντός της Ελλάδας και στο Εξωτερικό.

 

Συνοψίζοντας λοιπόν, η λειτουργία ενός e-shop μπορεί να δώσει τη δυνατότητα σε επιχειρήσεις να διευρύνουν το πελατολόγιο τους, ανεξάρτητα της έδρας τους. Η κατασκευή ηλεκτρονικού φαρμακείου είναι μια επένδυση που προϋποθέτει έναν στρατηγικό σχεδιασμό που ξεκινάει απο την κατηγοριοποίηση των προϊόντων, την προώθηση του στις μηχανές αναζήτησης, στα Social Media την online και offline διαφημιστική καμπάνια για την αύξηση του πελατολογίου κ.α.


About the Author

Yiannis Freris

Ο Γιάννης Φρέρης έχει εμπειρία απο το 1998 στη δημιουργία επιτυχημένων ιστοσελίδων την προώθηση τους στις μηχανές αναζήτησης και στην υλοποίηση διαφημίσεων σε εστιασμένο κοινό. Δείτε δείγματα απο Project που εχουμε υλοποιήσει στο Portfolio μας.

Συνδεθείτε μαζί μας στα Social Media και ενημερωθείτε για ολες τις εξελίξεις:
  Addicted Design Greece Addicted twitter Γιάννης Φρέρης Linkedin

Comments are closed.